Our Shop

Test Bank for Dental Public Health and Research 4th Edition by Nathe

$20.00

By: Nathe

Edition: 4th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Share:

Test Bank for Dental Public Health and Research 4th Edition by Nathe

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)

Chapter 1   Dental Public Health: An Overview

1) When fulfilling the administrator role, a dental public health hygienist ________.

  1. A) Lobbies to change laws
  2. B) Conducts research
  3. C) Provides clinical care
  4. D) Educates and promotes dental health
  5. E) Develops and coordinates public health programs

Answer:  E

2) Dental public health is the science of providing oral health care and education to the public and emphasizes the science of ________.

  1. A) Dentistry
  2. B) Urgent health care
  3. C) Prosthodontics
  4. D) Dental hygiene
  5. E) None of the above

Answer:  D

3) Factors affecting dental care delivery include which of the following?

  1. A) The development of the dental hygiene profession
  2. B) Access issues
  3. C) The decrease in periodontal diseases
  4. D) Both A and B
  5. E) None of the above

Answer:  D

4) The patient’s ability to sue a dental provider, if that provider fails to diagnose and treat periodontal disease, is defined as ________.

  1. A) Access issues
  2. B) Dental insurance premiums
  3. C) Socioeconomic status
  4. D) Copayment issues
  5. E) Malpractice

Answer:  E

5) Dental public health is a component of ________.

  1. A) Public Affairs
  2. B) Public Relations
  3. C) Public Health
  4. D) Community Affairs
  5. E) Both A and D

Answer:  C

6) Which of the following involves the monitoring of the health of communities?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  A

7) Which of the following is the process by which society makes decisions about problems?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  B

8) Which of the following involves making certain that all populations have access to appropriate and cost-effective services to read agreed-upon public health goals?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  C

9) Which of the following includes the research for new insights and innovative solutions to health problems?

  1. A) Assessment
  2. B) Policy Development
  3. C) Assurance
  4. D) Serving All Functions
  5. E) None of the above

Answer:  D

10) Which of the following dictates services to ensure the promotion of health and prevention of disease and injury?

  1. A) Needs Assessment
  2. B) Public Health Goals
  3. C) Health Care Reform
  4. D) Public Health Demands
  5. E) Human Services Planning

Answer:  B

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping