Our Shop

Test Bank for Exploring Medical Language 10th Edition by Brooks

$15.00

By: Brooks

Edition: th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Downl

Share:

Test Bank for Exploring Medical Language 10th Edition by Brooks

MULTIPLE CHOICE

1.   Medical language includes terms built from which of the following languages?

a.German and Russian
b.Italian and French
c.Greek and Latin
d.Chinese and Japanese

ANS:  C                    REF:   3                    OBJ:   2

TOP:   Origins of Medical Language

2.   A medical term formed from the first letters of the words in a phrase, which can be spoken as a whole word and usually contains a vowel, such as laser, is

a.an eponym.
b.modern language.
c.built from the English language.
d.an acronym.

ANS:  D                    REF:   4                    OBJ:   2

TOP:   Origins of Medical Language

3.   A term named for a person or a place, such as Alzheimer disease named for the physician who first described the symptoms as seen in a patient, is

a.an acronym.
b.built from the English language.
c.an eponym.
d.modern language.

ANS:  C                    REF:   4                    OBJ:   2

TOP:   Origins of Medical Language

4.   The word part that contains the fundamental meaning of the word is the

a.prefix.
b.word root.
c.suffix.
d.combining vowel.

ANS:  B                    REF:   6                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

5.   The word part that is attached to the beginning of a word root to modify its meaning is the

a.word root.
b.suffix.
c.prefix.
d.combining vowel.

ANS:  C                    REF:   7                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

6.   The word part that is attached to the end of a word root to modify its meaning is the

a.combining vowel.
b.suffix.
c.word root.
d.prefix.

ANS:  B                    REF:   7                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

7.   All medical terms have at least one

a.prefix.
b.combining vowel.
c.suffix.
d.word root.

ANS:  D                    REF:   6                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

8.   A combining form is made up of a

a.word root and a combining vowel.
b.prefix and a combining vowel.
c.combining vowel and a suffix.
d.prefix and a word root.

ANS:  A                    REF:   9                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

9.   A combining vowel is used to

a.ease word pronunciation.
b.modify the meaning of a word.
c.make analyzing a word easier.
d.make defining a word easier.

ANS:  A                    REF:   8                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

10.   The most common combining vowel is

a.a.
b.i.
c.e.
d.o.

ANS:  D                    REF:   8                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

11.   In the term arthr/itis, itis is the

a.word root.
b.prefix.
c.combining vowel.
d.suffix.

ANS:  D                    REF:   7                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

12.   In the term sub/hepat/ic, which part is the prefix?

a.ic
b.sub
c.hepat
d.hepat/o

ANS:  B                    REF:   7                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

13.   In the term oste/o/arthr/o/pathy, which part is the suffix?

a.the second o
b.oste
c.arthr
d.pathy

ANS:  D                    REF:   8                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

14.   The o in arthr/o/pathy is the

a.combining vowel.
b.prefix.
c.word root.
d.suffix.

ANS:  A                    REF:   8                    OBJ:   4                    TOP:   Word Parts

15.   When defining a medical term, one usually begins the definition with the

a.word root.
b.prefix.
c.suffix.
d.combining vowel.

ANS:  C                    REF:   11                  OBJ:   5

TOP:   Analyze and Define Medical Terms

MATCHING

Match each item with the correct description below.

a.Terms built from word parts
b.Terms not built from word parts
c.Acronym
d.Modern language
e.Eponym
f.Greek and Latin

 

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping