Our Shop

Test bank for Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson

$20.00

Edition: 6th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test Bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Share:

Test Bank for Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson

Chapter 01: Introduction to Health Assessment
Wilson: Health Assessment for Nursing Practice, 6th Edition

MULTIPLE CHOICE

1. A patient comes to the emergency department and tells the triage nurse that he is “having a
heart attack.” What is the nurse’s top priority at this time?
a. Determine the patient’s personal data and insurance coverage.
b. Ask the patient to take a seat in the waiting room until his name is called.
c. Request that a nurse collect data for a comprehensive history.
d. Ask a nurse to start a focused assessment of this patient now.
ANS: D
The nurse needs to begin an assessment as soon as possible that is focused on this patient’s
cardiovascular system. The type of health assessment performed by the nurse is also driven by
patient need. Personal data and insurance information will be obtained, but in this situation,
these data can wait until after the patient is assessed. Based also on Maslow’s hierarchy of
needs, physiologic needs take precedence. Rather than asking the patient to wait, the nurse
needs to begin data collection, such as vital signs, immediately to determine the patient’s
health status. Complications can be prevented if an immediate assessment is made to analyze
the patient’s symptoms. A comprehensive history is not indicated in this situation at this time.
Some subjective data will be collected, such as allergies and medical history related to
cardiovascular disease. Eyes, ears, or a complete musculoskeletal or mental health assessment
is not a priority at this time.
DIF: Cognitive Level: Apply REF: Box 1-3 | p. 3
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
2. Which situation illustrates a screening assessment?
a. A patient visits an obstetric clinic for the first time and the nurse conducts a
detailed history and physical examination.
b. A hospital sponsors a health fair at a local mall and provides cholesterol and blood
pressure checks to mall patrons.
c. The nurse in an urgent care center checks the vital signs of a patient who is
complaining of leg pain.
d. A patient newly diagnosed with diabetes mellitus comes to test his fasting blood
glucose level.
ANS: B
A health fair at a local mall that provides cholesterol and blood pressure checks is an example
of a screening assessment focused on disease detection. A detailed history and physical
examination conducted during a first-time visit to an obstetric clinic is an example of a
comprehensive assessment. Assessing a patient complaining of leg pain in the triage area of
an urgent care center is an example of a problem-based/focused assessment. A patient’s return
appointment 1 month after today’s office visit to report fasting blood glucose levels is an
example of an episodic or follow-up assessment.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Box 1-3 | p. 3
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test BankNU
RS
IN
GT
B.CO
M
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Health Promotion and Maintenance: Health Screening
3. For which person is a screening assessment indicated?
a. The person who had abdominal surgery yesterday
b. The person who is unaware of his high serum glucose levels
c. The person who is being admitted to a long-term care facility
d. The person who is beginning rehabilitation after a knee replacement
ANS: B
A screening assessment is performed for the purpose of disease detection. In this case this
person may have diabetes mellitus. A shift assessment is most appropriate for the person who
is recovering in the hospital from surgery. A comprehensive assessment is performed during
admission to a facility to obtain a detailed history and complete physical examination. An
episodic or follow-up assessment is performed after knee replacement to evaluate the outcome
of the procedure.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Box 1-3 | p. 3
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
4. For which person is a shift assessment indicated?
a. The person who had abdominal surgery yesterday
b. The person who is unaware of his high serum glucose levels
c. The person who is being admitted to a long-term care facility
d. The person who is beginning rehabilitation after a knee replacement
ANS: A
A shift assessment is most appropriate for the person who is recovering in the hospital from
surgery. A screening assessment is performed for the purpose of disease detection, in this case
diabetes mellitus. A comprehensive assessment is performed during admission to a facility to
obtain a detailed history and complete physical examination. An episodic or follow-up
assessment is performed after knee replacement to evaluate the outcome of the procedure.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Box 1-3 | p. 4
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
5. For which person is a comprehensive assessment indicated?
a. The person who had abdominal surgery yesterday
b. The person who is unaware of his high serum glucose levels
c. The person who is being admitted to a long-term care facility
d. The person who is beginning rehabilitation after a knee replacement
ANS: C
A comprehensive assessment is performed during admission to a facility to obtain a detailed
history and complete physical examination. A shift assessment is most appropriate for the
person who is recovering in the hospital from surgery. A screening assessment is performed
for the purpose of disease detection, in this case diabetes mellitus. An episodic or follow-up
assessment is performed after knee replacement to evaluate the outcome of the procedure.
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test BankNU
RS
IN
GT
B.CO
M
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Box 1-3 | p. 3
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
6. For which person is an episodic or follow-up assessment indicated?
a. The person who had abdominal surgery yesterday
b. The person who is unaware of his high serum glucose levels
c. The person who is being admitted to a long-term care facility
d. The person who is beginning rehabilitation after a knee replacement
ANS: D
An episodic or follow-up assessment is performed after the knee replacement to evaluate the
outcome of the procedure. A shift assessment is most appropriate for the person who is
recovering in the hospital from surgery. A screening assessment is performed for the purpose
of disease detection, in this case diabetes mellitus. A comprehensive assessment is performed
during admission to a facility to obtain a detailed history and complete physical examination.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Box 1-3 | p. 3
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
7. Which is an example of data a nurse collects during a physical examination?
a. The patient’s lack of hair and shiny skin over both shins
b. The patient’s stated concern about lack of money for prescriptions
c. The patient’s complaints of tingling sensations in the feet
d. The patient’s mother’s statements that the patient is very nervous lately
ANS: A
The lack of hair and shiny skin over both shins are objective data or signs that are part of the
physical examination. A patient’s concerns about lack of money are subjective data and are
part of the health history. A patient’s complaints of tingling sensations in the feet are
subjective data and are part of the health history. A patient’s family statements are considered
secondary data, are subjective data, and are part of the health history.
DIF: Cognitive Level: Apply REF: Box 1-3 | p. 3
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Physiologic Integrity: Reduction of Risk Potential: System Specific
Assessments
8. The nurse documents which information in the patient’s history?
a. The patient’s skin feels warm to the touch.
b. The patient is scratching his arm.
c. The patient’s temperature is 100° F.
d. The patient complains of itching.
ANS: D
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test BankNU
RS
IN
GT
B.CO
M
A patient’s complaint of itching is subjective information, which means it is a symptom and is
documented in the history. The patient’s warm skin is objective information gathered by the
nurse through palpation, is also a sign, and is documented in the physical examination. The
patient’s scratching is objective information gathered by the nurse through observation, is also
a sign, and is documented in the physical examination. The patient’s elevated temperature is
objective information gathered by the nurse through measurement, is also a sign, and is
documented in the physical examination.
DIF: Cognitive Level: Apply REF: p. 1 | p. 2 and Box 1-2
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
9. Which patient information does the nurse document in the patient’s physical assessment?
a. Slurred speech
b. Immunizations
c. Smoking habit
d. Allergies
ANS: A
Slurred speech should be noticed by the nurse and documented as objective data in the
physical assessment. Data on immunizations are collected from the patient, are subjective, and
documented in the history. A smoking habit is information that comes from the patient,
making it subjective data that is documented in the history. Allergies are information that
come from the patient, making it subjective data that is documented in the history.
DIF: Cognitive Level: Apply REF: p. 1-2 and Box 1-2
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
10. After collecting the data, the nurse begins data analysis with which action?
a. Clustering data
b. Documenting subjective data
c. Reporting information to other health team members
d. Documenting objective information
ANS: A
After collecting data, the nurse organizes or clusters the data so that the problems appear more
clearly. To cluster data, the nurse interprets the assessment data collected. Documenting
subjective data is necessary for the medical record, but does not provide analysis. Before
reporting data to health team members, the nurse clusters and interprets data. Documenting
objective data is necessary for the medical record, but does not provide analysis.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: p. 4
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care:
Establishing Priorities
11. Which activity illustrates the concept of primary prevention?
a. Monthly breast self-examination
b. Annual cervical (Papanicolaou test) examination
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test BankNU
RS
IN
GT
B.CO
M
c. Education about living with asthma
d. Exercising three times a week
ANS: D
Exercising is an example of primary prevention that prevents disease from developing by
maintaining a healthy lifestyle. Monthly breast self-examination is an example of secondary
prevention and screening efforts to promote early detection of disease. Annual cervical
(Papanicolaou test) examination is an example of secondary prevention and screening efforts
to promote early detection of disease. Teaching a patient how to live with a chronic disease
such as asthma is an example of tertiary prevention directed toward minimizing the disability
from chronic disease and helping the patient maximize his or her health.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Table 1-1 | p. 5-6
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Health Promotion and Maintenance: Health Promotion Programs
12. A nurse is teaching a patient how to manage chronic obstructive pulmonary disease (COPD).
This intervention is an example of which level of health promotion?
a. Primary prevention
b. Secondary prevention
c. Tertiary prevention
d. Risk factor prevention
ANS: C
Teaching a patient how to live with a chronic disease is an example of tertiary prevention
directed toward minimizing the disability from chronic disease and helping the patient
maximize his or her health. The focus of primary prevention is to prevent a disease from
developing by promoting a healthy lifestyle. Secondary prevention consists of efforts to
promote early detection of disease. Risk factor prevention is part of primary prevention that
focuses on preventing disease by managing risk factors.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Table 1-1 | p. 5-6
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Health Promotion and Maintenance: Health Promotion Programs
13. Which activity illustrates the concept of secondary prevention?
a. Annual mammogram
b. Nutrition classes on low-fat cooking
c. Education on living with diabetes mellitus
d. Cardiac rehabilitation after coronary artery bypass surgery
ANS: A
A mammogram screens for breast cancer and is an example of secondary prevention to
promote early detection of disease. Nutrition classes are an example of primary prevention to
prevent a disease from developing by promoting a healthy lifestyle. Education about diabetes
mellitus is an example of tertiary prevention directed toward minimizing the disability from
chronic disease and helping the patient maximize his or her health. Cardiac rehabilitation after
coronary artery bypass surgery is an example of tertiary prevention directed toward
minimizing the disability from chronic disease and helping the patient maximize his or her
health.
DIF: Cognitive Level: Understand REF: Table 1-1 | p. 5-6
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test BankNU
RS
IN
GT
B.CO
M
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Health Promotion and Maintenance: Health Promotion Programs
14. A community organization sponsors a health fair to increase awareness of colon cancer. At the
health fair, colorectal cancer screening kits are distributed, and health care professionals
answer questions, take blood pressure, and distribute literature. What level of health
prevention is being implemented by this community organization?
a. Primary
b. Secondary
c. Tertiary
d. Risk factor
ANS: B
Secondary prevention consists of screening efforts to promote early detection of disease—in
this scenario, colorectal cancer and hypertension. Primary prevention is focused on preventing
disease from developing through the promotion of a healthy lifestyle. Tertiary prevention is
directed toward minimizing the disability from chronic disease and helping the patient
maximize his or her health. Risk factor prevention is part of primary prevention that focuses
on preventing disease by managing risk factors.
DIF: Cognitive Level: Apply REF: Table 1-1 | p. 5-6
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX Patient Needs: Health Promotion and Maintenance: Health Promotion Programs
NURSINGTB.COM
Health Assessment for Nursing Practice 6th Edition Wilson Test Ban

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping