Our Shop

Test Bank for Medical Law and Ethics 5th Edition by Fremgen

$25.00

By: Fremgen

Edition: 5th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Share:

Test Bank for Medical Law and Ethics 5th Edition by Fremgen

Medical Law and Ethics, 5e (Fremgen)

Chapter 1   Introduction to Medical Law, Ethics, and Bioethics

 1) Which definition most accurately describes applied ethics?

  1. A) The legal application of moral standards that concern benefiting the public
  2. B) The practical application of moral standards that are meant to benefit the patient
  3. C) The legal application of moral standards that benefit the patient
  4. D) The legal application of moral standards that are based on the sincerity of a person’s beliefs

Answer:  B

2) Illegal actions are

  1. A) usually unethical.
  2. B) seldom unethical.
  3. C) not unethical.
  4. D) not related to ethics.

Answer:  A

3) Laws are rules or required actions that are

  1. A) written by the people to control the actions of criminals.
  2. B) moral decisions about how the population should live.
  3. C) ethical considerations of the cultural beliefs of the population.
  4. D) prescribed by an authority and have a binding legal force.

Answer:  D

4) The purpose of law is to

  1. A) provide a way of measuring our actions.
  2. B) punish us when our actions break the law.
  3. C) provide moral decision-making standards.
  4. D) A and B.

Answer:  D

5) The study of a branch of philosophy related to morals, moral principles, and moral judgments is called

  1. A) ethics.
  2. B) law.
  3. C) medical practice acts.
  4. D) utilitarianism.

Answer:  A

6) The quality of being virtuous is called

  1. A) sympathy.
  2. B) utilitarianism.
  3. C) morality.
  4. D) empathy.

Answer:  C

7) Unethical acts are

  1. A) not always illegal.
  2. B) always illegal.
  3. C) not related to the law.
  4. D) uncommon in society.

Answer:  A

8) Which definition is correct for medical practice acts?

  1. A) The practice of medicine in all fifty states
  2. B) The practice of medicine in a particular state, including the requirements and methods of licensure
  3. C) The practice of medicine in all 50 states and what constitutes unprofessional conduct
  4. D) The practice of medicine in a particular state, including the requirements and methods of certification

Answer:  B

9) Medical practice acts may include laws regarding

  1. A) conviction of a felony.
  2. B) unlicensed persons practicing medicine.
  3. C) improper record keeping.
  4. D) B and C.

Answer:  D

10) The study of ethics includes the use of

  1. A) moral principles.
  2. B) moral judgments.
  3. C) logic.
  4. D) all of the above.

Answer:  D

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping