Our Shop

Test Bank for Medical Terminology A Living Language 7th Edition by Fremgen

$15.00

By: Fremgen

Edition: 7th Edition

Format: Downloadable ZIP Fille

Resource Type: Test bank

Duration: Unlimited downloads

Delivery: Instant Download

Share:

Test Bank for Medical Terminology A Living Language 7th Edition by Fremgen

Medical Terminology: A Living Language, 7e (Fremgen/Frucht)

Chapter 1  Introduction to Medical Terminology 

1.1  Fill-in-the-Blank Questions

Write the word or phrase that best completes each statement or answers the question.

All answers to questions asking for a combining form must be written in the combining form style, meaning word root/combining vowel. For example, a combining form meaning heart is cardi/o. All answers to questions asking for a suffix must be written in suffix form, meaning a hyphen before your answer. For example, the suffix meaning cell is -cyte. All answers to questions asking for a prefix must be written in prefix form, meaning a hyphen after your answer. For example, a prefix meaning two is bi-.

Do not capitalize any of your answers or include a period at the end of your answer. The computer will not recognize your answer as correct if it is written in any other style.

1) The combining form that means life is ________.

Answer:  bi/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

2) The combining form that means cancer is ________.

Answer:  carcin/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

3) The combining form that means heart is ________.

Answer:  cardi/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

4) The combining form that means chemical is ________.

Answer:  chem/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

5) The combining form that means to cut is ________.

Answer:  cis/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

6) The combining form that means skin is ________.

Answer:  dermat/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

7) The combining form that means small intestine is ________.

Answer:  enter/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

8) The combining form that means stomach is ________.

Answer:  gastr/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

9) The combining form that means female is ________.

Answer:  gynec/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

10) The combining form that means blood is ________.

Answer:  hemat/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

11) The combining form that means immunity is ________.

Answer:  immun/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

12) The combining form that means voice box is ________.

Answer:  laryng/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

13) The combining form that means kidney is ________.

Answer:  nephr/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

14) The combining form that means nerve is ________.

Answer:  neur/o

Page Ref: 4

Learning Obj.:  2

Taxonomy:  Remembering

Question Type:  Word Building

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping